HVAD DU KAN FORVENTE dig af et
terapeutisk forløb hos mig?





TERAPI ER ET KRÆVENDE JOB FOR TO

Jeg elsker mit arbejde som Spirituel Integrativ Terapeut, og tager det seriøst. Ligesom jeg tager dig som klient seriøst. På samme måde forventer jeg, at du tager dig selv og terapiforløbet seriøst, for jeg kan ikke udføre arbejdet for eller uden dig.


Forløbet kræver, at du er motiveret, engageret og klar til at trække i arbejdstøjet. At du har gjort dig nogle tanker om, hvad du ønsker at få ud af terapien. At du forstår, at det ofte er i tiden mellem sessioner, at forandringerne arbejder i dig, og at processen derfor understøttes med hjemmeopgaver fra gang til gang, så forandringerne rodfæster sig ordentligt i dig, og du dermed får mest muligt ud af forløbet – både på kort og lang sigt.


At du er parat til at gå i terapi ca. hver 8.-14. dag - lidt afhængig af, hvad du kommer med, og hvor langt vi er i forløbet. At du har gjort op med dig selv, at du er villig til at prioritere de penge, som god og fortløbende terapi koster.


Jøsses! Tænker du måske, og får øjeblikkelig ondt i maven. Det ved jeg slet ikke, om jeg kan leve op til? Bare rolig! Der er ikke noget, du skal leve op til eller præstere. Med dette afsnit forsøger jeg bare at forventningsafstemme på forhånd, så vi er nogenlunde på bølgelængde omkring, hvad en terapeutisk relation til mig indebærer, så vi hverken spilder din tid eller dine penge.





HVILKE MENNESKELIGE EGENSKABER BRINGER JEG MED IND I TERAPIEN?

Både mine klienter, medstuderende og undervisere ville sandsynligvis beskrive mig som et varmt, levende, empatisk og imødekommende menneske med en enorm videbegærlighed omkring mit fag og mine medmennesker. Et menneske, der kan mærkes.


Jeg skaber en uhøjtidelig men aldrig useriøs ramme omkring hver enkelt klient og session. Der skal være plads til alt fra alvor og tårer over frustration og vrede til glæde og forløsende grin undervejs.


Det er altafgørende for mig, at du sidder over for ikke kun en professionel terapeut men frem for alt et menneske af kød og blod, der på egen krop har mærket, hvad det vil sige selv at gå vejen mod større autenticitet, frihed og balance.


JEG ARBEJDER BEVIDST MED FORHOLDET MELLEM DIG OG MIG

Jeg er af den overbevisning, at den terapeutiske relation – altså forholdet mellem dig og mig – er den enkeltfaktor i hele terapiforløbet med størst betydning og helbredende effekt. Det samme mener en hel del af mine yderst kompetente fagfæller, herunder ikke mindst den højt estimerede og flittigt citerede, amerikanske psykiater Irvin D. Yalom samt den amerikanske børnepsykiater og internationale autoritet på sit felt, Bruce D. Perry.


Jeg gør derfor en bevidst indsats for at styrke og udbygge vores relation på flere måder. Lavpraktisk betyder det bl.a., at vi sidder over for hinanden uden et bord eller andet forstyrrende imellem os. Og at jeg typisk sender dig ud af døren med et knus – hvis du vil ha’ et altså.


I takt med at terapien skrider frem, skulle vores relation gerne bliver endnu bedre og stærkere. En sund, god og stærk relation skal gerne kunne bære, at vi siger både det lette og det lidt mindre lette til hinanden. Lidt som Vagabond triller kødbollen over til Lady i Disneys tegnefilm, er det min opgave at gøre dig kærligt og nænsomt opmærksom på, hvis de adfærdsmønstre, som du har søgt min hjælp til at ændre på, udspiller sig imellem os.


Det er i hvert fald intentionen, at jeg skal være ærlig, kærlig og nænsom. Hvis du oplever det anderledes, så sig det endelig til mig. Jo du må godt! Ja, jeg vil faktisk gerne have det. For hvor der er mennesker, sker der misforståelser, og der kan kun blive rettet op på dem, hvis vi tør tale om dem. Det kan godt give lidt svedige håndflader i starten, men det bliver altså nemmere med tiden. I promise! Terapirummet skal være et kærligt, rummeligt og trygt sted, hvor det er oplagt at træne sådan nogen ’svære’ samtaler, som vi også har behov for at tage på jobbet, med kæresten osv. osv. Og hvem ved? Måske får du endda en oplevelse af, at det faktisk slet ikke er så farligt med den slags samtaler. Det er det, man på fagsprog kalder en ’korrigerende emotionel erfaring’.